Nieuws

Verwijderen algaanslag zonder chemie of enzymen.

23 mei 2017

Blue Mammoet heeft recent bij Rijk Zwaan, een van haar klanten, een testpilot gedaan voor het veilig verwijderen van algen op de vloer van de kas.

Rijk Zwaan, een internationaal groenteveredelingsbedrijf met ruim 2.600 medewerkers in 30 verschillende landen, levert met hun zaden en specifieke kennis en technieken een bijdrage aan een gezonde toekomst. De rassen van Rijk Zwaan zorgen voor een steeds efficiëntere benutting van landbouwgrond en een steeds lager gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Voor het doen van proeven hebben ze een gezonde bodem nodig. Het is dan ook logisch dat ze respectvol en duurzaam omgaan met het milieu en onze hulpbronnen.

In dat kader heeft Blue Mammoet op de vloer van de kas een nieuwe manier van het verwijderen van algen toegepast zonder chemie of enzymen. De nieuwe ICE i18B schrobmachine met een speciale borstel en daarnaast vooral water doen het werk, snel en milieubewust. De resultaten zijn zo goed dat de machine inmiddels aangeschaft is en structureel ingezet wordt. Blue Mammoet is er trots op dergelijke projecten samen met de klant uit te kunnen en te mogen voeren.

Copyright © 2019 · Blue Holding BV