Aan de slag bij Boal

Het bedrijf

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt, vervaardigt en produceert BOAL Systems aluminium dek- en gevelsystemen (glas- en foliesystemen) voor de tuin- bouw. Deze kassystemen bestaan uit losse profielen die wereldwijd door de klanten van BOAL worden opgebouwd tot een kas.

BOAL Systems heeft veel verschillende klanten in onder andere
Amerika, Canada, Mexico, Korea, Japan, Australië en uiteraard ook in Europa. BOAL Systems is wereldwijd marktleider in haar segment. Daarom is de kwaliteit van de materialen en de bewerking hiervan heel belangrijk: de kasconstructie moet uiteindelijk precies passend en sterk worden gemonteerd. Dit betekent dat alle medewerkers in de hal en op kantoor hun werk nauwkeurig en vakkundig moeten uitvoeren.

Werkzaamheden

Er zijn veel verschillende orders te verwerken en dus ook veel verschillende werkzaamheden te doen. Binnen het bedrijf zijn diverse afdelingen om de vele profielen te bewerken en klaar te maken voor transport.

Iedere afdeling bestaat uit een team dat wordt aangestuurd door de teamleider. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de afdeling waar je staat, maar denk aan:

  • Boren
  • Ponsen
  • Zagen
  • Metaalbewerken
  • Rubbers plaatsen etc.

Afhankelijk van de afdeling bewerk of monteer je, vaak met een grote machine, een bepaald profiel. Na jouw bewerking gaat het profiel naar een collega voor een volgende bewerking, of wordt na controle in de vrachtwagen gezet. Die vrachtwagen gaat door naar de bouwplaats waar de kas wordt gebouwd. Samen met je teamleider en de rest van je team zorg je voor een zo efficiënt mogelijk verloop van het productieproces. Ook ben je medeverantwoordelijk voor het continu aandragen en uitvoeren van verbeteringen in het productieproces in overleg met je teamleider.

Kwaliteitscontroles van de aluminium profielen vormen een belangrijk onderdeel van je werk. Voor een goede indeling en uitvoering van je werkzaamheden neem je deel aan afdelingsoverleggen, toolboxmeetings en noodzakelijke cursussen.

Er wordt verwacht dat je na de inwerkperiode op meerdere afdelingen wordt ingezet. De grote aantallen profielen die worden geproduceerd en bewerkt, maken de werkzaamheden repeterend. Om dit te verhelpen, is het goed mogelijk dat je rouleert tussen verschillende afdelingen. BOAL wilt graag dat je multi-inzetbaar bent en dus op elke afdeling aan het werk kunt.

De locatie

In ’s Gravenzande is de grote bewerkingshal, een kantoor en magazijn/logistiek gevestigd. De hal waarin je komt te werken is groot, indrukwekkend: er staan grote en moderne machines, er hangen kranen en er worden binnen vrachtwagens geparkeerd waar goten van 10 meter lengte worden ingeladen. De komende 2 jaar zal er een grote uitbreiding plaats vinden van de productiefaciliteit. Er zal bijna een verdubbeling van het productieoppervlak gerealiseerd worden, waar ook voor een deel nieuwe machines komen te staan die zullen bijdragen aan een betere flow.

Boal bewerkingshal
Marie Curiestraat 3
2691 HC ‘s-Gravenzande

Werktijden & omstandigheden

Er wordt gewerkt in een 2-ploegendienst. De dagdienst is van 07:00 tot 15:45 en de avonddienst is van 15:45 tot 00:30. Er wordt van je verwacht dat je bereid bent om in de 2-ploegendienst te werken. De machines maken lawaai. Er wordt om die reden gehoorbescherming gedragen. Tevens zijn alle medewerkers verplicht om veiligheidsschoenen (type S3) te dragen, deze worden verstrekt door Blue. In overleg wordt er in drukke periodes overdag en/of op zaterdag- ochtend overgewerkt. Daarnaast is ook veiligheid op de werkvloer belangrijk: zorgvuldigheid en nauwkeurigheid zijn vereist.

Toekomstmogelijkheden

Bij BOAL zijn er mogelijkheden om, als het jou bevalt en je naar tevredenheid van het bedrijf functioneert, jaarrond bij het bedrijf te komen werken. Ook kun je de kans krijgen om bijvoorbeeld een kraan- of machinecertificaat te behalen of door te groeien naar werkzaamheden die ingewikkelder zijn.

Kernwaarden

Bij BOAL zijn de kernwaarden: Samen, Passie, Optimale klantbeleving, Respect en Ter zake
kundig (SPORT) erg belangrijk. Onderstaand zie je het kernwaardenfilmpje van BOAL:

Copyright © 2021 · Blue Holding BV